Logo

Literatura poznání

Síla přírodní fermentace

Síla přírodní fermentace

Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Katz Ellix Sandor

Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin. Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Více >

Je nám líto, ale tato kniha je bohužel vyprodaná
O knize O autorovi Další informace

O knize

Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku.
Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno).

S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.

Chcete novinky z Alferie?

No spam guarantee.

Náhled knihy

O autorovi

Katz Ellix Sandor

SANDOR ELLIX KATZ (*1962) sám sebe označuje za fermentačního fetišistu. Jeho posedlost fermentací se objevila spolu s nadšením pro vaření, výživu a zahrádkaření. Jelikož sám žije již tři desítky let s virem HIV, spatřuje ve fermentovaných potravinách jednu z nejpodstatnějších složek svého jídelníčku. Přes dvacet let inspiruje svojí knihou Síla přírodní fermentace i sérií workshopů…

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 144×207, 256 stran
Datum vydání: 12. 1. 2015
ISBN: 978-80-247-5214-3

Novinky