Představujeme: Fermentační řada nakladatelství Alferia
Největší osobnosti přes kvašení nyní i v češtině.
Fermentační řada představuje klasiky oboru Sandora Katze a Pascala Baudara. Nejlepší úvod do tématu je kniha Síla přírodní fermentace. Pokud se chcete dozvědět víc, případně úplně všechno, doporučujeme dvojdílné Umění fermentace. A pokud máte alespoň trochu zeleně za humnami, Pascal Baudar vás uvede a nadchne do práce s tím, co roste kolem. Do budoucna chystáme specializovanější Alchymii kódži o magii ušlechtilých plísní. Pokud se kvašení už nadšeně věnujete nebo ho chcete zkusit, tyhle knížky musíte mít doma.
Pascal Baudar: Divoké kvašené nápoje (připravujeme, květen 2022)
Kniha Divoké kvašené nápoje: Limonády, piva, vína, medoviny zasvětí všechny začínající nadšence do kvašení i zkušené domovarníky do tajů divokých i domestikovaných bylin, ovoce, bobulí a dalších přírodních přísad, ze kterých si můžete svépomocí vyrobit lahodné alkoholické nápoje.
Podrobně knihu představujeme ZDE.
Sandor Katz: Umění fermentace II.
Umění fermentace je pro lepší čitelnost rozdělené do dvou skoro čtyř set stránkových dílů, ale vlastně je to jedna kniha. Knihu doporučujeme všem kuchařům a kuchařkám, farmářům a farmářkám, pěstitelům a pěstitelkám, experimentátorům a experimentátorkám, gurmánům a gurmánkám i zájemcům a zájemkyním o slow food. I těm, kdo se prostě chtějí dozvědět o fermentaci víc a opravdu dobře si počíst
Podrobně knihu představujeme ZDE.
Sandor Katz: Umění fermentace I
Rádi bychom Vám představili dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout!
Podrobně knihu představujeme ZDE.
Sandor Katz: Síla přírodní fermentace
Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.
Podrobně knihu představujeme ZDE.