Logo

Literatura poznání

Představujeme: Fermentační řada nakladatelství Alferia

20.4.2022

fermentace

 

 

 

 

 

 

 

Největší osobnosti přes kvašení nyní i v češtině.

Fermentační řada představuje klasiky oboru Sandora Katze a Pascala Baudara. Nejlepší úvod do tématu je kniha Síla přírodní fermentace. Pokud se chcete dozvědět víc, případně úplně všechno, doporučujeme dvojdílné Umění fermentace. A pokud máte alespoň trochu zeleně za humnami, Pascal Baudar vás uvede a nadchne do práce s tím, co roste kolem. Do budoucna chystáme specializovanější Alchymii kódži o magii ušlechtilých plísní. Pokud se kvašení už nadšeně věnujete nebo ho chcete zkusit, tyhle knížky musíte mít doma.

 

Pascal Baudar: Divoké kvašené nápoje (připravujeme, květen 2022)

Kniha Divoké kvašené nápoje: Limonády, piva, vína, medoviny zasvětí všechny začínající nadšence do kvašení i zkušené domovarníky do tajů divokých i domestikovaných bylin, ovoce, bobulí a dalších přírodních přísad, ze kterých si můžete svépomocí vyrobit lahodné alkoholické nápoje.

Podrobně knihu představujeme ZDE.

 

Sandor Katz: Umění fermentace II.

Umění fermentace je pro lepší čitelnost rozdělené do dvou skoro čtyř set stránkových dílů, ale vlastně je to jedna kniha. Knihu doporučujeme všem kuchařům a kuchařkám, farmářům a farmářkám, pěstitelům a pěstitelkám, experimentátorům a experimentátorkám, gurmánům a gurmánkám i zájemcům a zájemkyním o slow food. I těm, kdo se prostě chtějí dozvědět o fermentaci víc a opravdu dobře si počíst

Podrobně knihu představujeme ZDE.

 

Sandor Katz: Umění fermentace I

Rádi bychom Vám představili dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout!

Podrobně knihu představujeme ZDE.

 

síla

Sandor Katz: Síla přírodní fermentace

Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.

 

Podrobně knihu představujeme ZDE.

 

 

Chcete novinky z Alferie?

No spam guarantee.

Přečtěte si také:

Když pozitivní myšlení nefunguje
Šťastné dny

Co se stane, když se úspěšná motivační řečnice, mentorka a autorka knih o osobním rozvoji ocitne v depresi? Přesně o tom…

Číst více
Koupit na Grada.cz
Článek
Půda, duše, společnost: nová svatá trojice
Půda, duše, společnost

„Žijeme v dobrotivém vesmíru. Nejlaskavější je půda.“ To jsou slova mírového a ekologického aktivisty a bývalého džinistického mnicha Satiše Kumára. Najdeme…

Číst více
Koupit na Grada.cz
Článek
Představujeme: Zen a umění zachránit planetu – poslední kniha otce mindfulness
Zen a umění zachránit planetu

Zajímá vás mindfulness? Rádi byste se s ní seznámili víc, ale nevíte, kterého z mnoha mindfulness koučů si vybrat? Začněte s otcem…

Číst více
Koupit na Grada.cz
Článek